Rekord: 100 mennesker hørte Anna von Lowzow om de kongelige til Kulturtorsdag på Ørsted Kro

Tilslutningen til Kulturtorsdag på Ørsted Kro torsdag den 14. november slog alle rekorder. 100 mennesker mødte op og hørte en veloplagt instruktør på Nordisk Film, Anna von Lowzow fra Estruplund, fortælle om de kongelige og de kongelige juvelever.

Hun startede med at fortælle om samarbejdet med prins Joachim om den aktuelle serie på DR TV, som hun også har været instruktør på. Han guider seerne igennem en del af Danmarks historie.

– Her viser han, hvem han virkelig er. Et højt begavet og empatisk menneske med stor historisk viden, sagde hun. En anden end den prügelknabe i kongehuset, som en del af dansk presse har brugt ham som. Før ham var det prins Henrik. Men de skal jo sælge blade, tilføjede hun og fortalte om sine meget tætte forbindelse til det danske kongehus.

Ellers var det fortællingen om de kongelige juveler, det drejede sig om.

Efter foredraget var der spørgsmål fra salen. Anna von Lowzow lagde i den forbindelse stor vægt på, at hun gerne kommer igen på Ørsted Kro og fortæller om prins Joachims TV-serie, når den er overstået. Det er mit bidrag til det gode initiativ i Ørsted med borgernes køb af kroen, sagde hun.

Derefter var der så middag, medisterpølse med grønlangkål og en dejlig kage. Næste Kulturtorsdag er den 9. januar 2020 – med også delvist et kongeligt emne – orlogskaptajn Per Højgaard-Jensen, oprindeligt fra Tørslev. Han er også tidligere adjudant for dronningen.

 


 

 

Forespørgsler og bestilling
af arrangementer og fester:
Forpagter Janne Simonsen, tlf.: 8750 8950
info@oerstedkro.dk

www.oerstedkro.dk