Rejste fra Ørsted for 48 år siden – tilbage på fantastisk kro-ophold

Af Flemming Seiersen

Født og opvokset i Voer. Rejste herfra for 48 år siden til Sjælland. Nu tilbage i Ørsted på det første 4-dages kro-ophold under sommeråbningen på Ørsted Kro. En dejlig og fantastisk oplevelse. Det siger Hans Sønderbo Revsbæk og hans kone Jette fra Svebølle ved Kalundborg.
De har kun store roser til overs for ”vores kro” og byen, da jeg møder dem i gårdhaven lige inden afrejsen.

Hans og Jette Revsbæk

De tager sig virkelig af gæsterne – og maden er helt i top
– Det har været over al forventning at være på Ørsted Kro. Det er utrolige og dejlige mennesker, der er på kroen. De tager sig af gæsterne på en virkelig god måde. Vi har kunnet mærke, at de er glade for gæsterne og viser dem stor opmærksom, siger ægteparret Jette og Hans Revsbæk. Værelserne er helt i top og så maden. Vi har været på mange kro-ophold – også syd for grænsen. Men vi har ikke været nogle steder med så dejlig mad som her på Ørsted Kro. Man kan virkelig mærke, at der bliver gjort noget ud af maden, der er lavet fra bunden af, siger de.

Sket en hel del i Svebølle – næste opgave en svømmehal
I Svebølle er Hans Sønderbo Revsbæk medlem af lokalrådet. Det har bl.a. sørget for i samarbejde med kommunen at få vejene asfalteret. Der er kommet en filial af det kommunale bibliotek i Svebølle i aktivitetscentret i det gamle plejehjem. Næste opgave er en svømmehal i samarbejde med kommunen.

Ørsted skal komme over for at inspirere os
-Men vi har svært ved at få opbakning fra borgerne til vores aktiviteter. Kun 120 af 990 husstande er medlemmer af vores lokalråd. Men det har vi fået inspiration til her i Ørsted.
Jeg vil derfor foreslå vores Lokalråd, at der kommer en repræsentant for Ørsted Kro over til os og fortæller, hvordan det kan gøres, siger Hans Sønderbo Revsbæk.

Ørsted har overrasket os positivt
Ud over kroen har Ørsted by overrasket de sjællandske gæster positivt. De har gået ture i gaderne. Generelt er byen velholdt, men der er jo nogle steder, hvor en hjælpende hånd kunne gøre meget. Indtrykket er dog helt klart, at byen de seneste år er vågnet op til et nyt liv og aktiviteter.
– Vi så jo udsendelserne i TV2 om ”Landsbyen, der ikke ville dø”. De billeder, der blev vist, var ikke sådan jeg huskede Ørsted. derfor måtte vi jo lige herover og se, hvordan virkeligheden er. Den er langt mere positiv, fortæller Hans Sønderbo Revsbæk.

Naturen, fjorden og færgerne
Jette og Hans Sønderbo Revsbæk er enige om, at naturen, fjorden, Fjordcentret, færgerne og området ved Randers Fjord er et af de helt store aktiver for Ørsted. Og så er der alle de andre attraktioner, som nævnes på kroens hjemmeside. Selv på en regnvejrsdag kan man sagtens bruge tiden her i området. F. eks. Gl. Estrup eller en tur til Randers – med Mellerup-Voer-færgen – kun en halv times kørsel herfra. Jo, det er værd at komme til Ørsted og ikke mindst til kroen. Også bare for at spise.

 


 

 

Forespørgsler og bestilling
af arrangementer og fester:
Forpagter Janne Simonsen, tlf.: 8750 8950
info@oerstedkro.dk

www.oerstedkro.dk