Refshauge havde en fyldt sal på kroen i sin hule hånd til Kulturtorsdag

(KLIK PÅ BILLEDERNE, SÅ BLIVER DE STØRRE)

Tekst:Anni Reintoft – Foto: John Kirkegaard

Den tidligere sognepræst i Ørsted gennem 19 år frem til 2018, Jens Jørgen Refshauge, havde en fyldt sal på Ørsted Kro i sin hule hånd til Kulturtorsdagen den 11. april 2019. Han fortalte levende om sit liv og sin opvækst. Foredraget havde han kaldt “ Til lands til vands og i Luften”.

Gået en snørklet vej til præstegerningen
Han præciserede, at det ikke skulle forstås som store farverige udskejelser, men skulle sige lidt om, at hans egen vej til præsteembedet var snørklet og kroget. Ikke den lige vej gennem skolesystemet, der kræves i dag. Han var forinden bl.a. fisker, smededreng og ansat ved landbruget.

Pædagogfrie legepladser i naturen
Jens Jørgen Refshauge voksede op i en præstegård som den yngste af en børneflok på fem. Vi hørte om, hvordan hans far som præst besøgte alle i sognet på cykel, og at det om vinteren ofte foregik på ski. Også hvordan menigheden samlede ind.10.000 kr. blev det til, så præsten kunne komme rundt i sognet i bil.

Han fortalte, hvordan det var at være barn i en præstegård i 50’erne med de pædagogfrie legepladser lige uden for døren. Mark, eng og naturen i det hele taget. Det var ikke altid ufarlige forhold.

På skolebænken i Rønde
På et tidspunkt stod det alligevel klart for ham, at han skulle i gang med bøgerne. Han kom på skolebænken i Rønde, inden han kunne starte på teologistudiet på Århus Universitet. Han blev cand.theol i 1983 og blev umiddelbart derefter sognepræst i Kristrup ved Randers.

Den store pensel med farverige detaljer
Jens Jørgen Refshauge kunne virkelig fortælle. Han malede med den store pensel, men dryssede også masser af sjove og farverige detaljer oveni. Derfor blev foredraget så levende og spændende, ja, en slags kulturhistorisk oplevelse var det at lytte til. Endnu en god og oplevelsesrig Kulturtorsdag på “vores kro”.

Stort bifald til Refshauge!!!

Han bor i dag sammen med sin kone i Assentoft.

Næste Kulturtorsdag inden sommerferien er den 9. maj kl. 10. Da vil “Syngepigerne” og Ernst Bøye underholde med fællessang. Se annoncen her på hjemmesiden. Tilmelding senest søndag den 5. maj.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Forespørgsler og bestilling
af arrangementer og fester:
Forpagter Janne Simonsen, tlf.: 8750 8950
info@oerstedkro.dk

www.oerstedkro.dk