ØRSTED KRO KØBER NABOEJENDOMMEN OG LAVER DET TIL FRIVILLIGHUS MED MANGE AKTIVITETER

Successen med den folkeejede kro i Ørsted på Norddjursland fortsætter. Ørsted Kro A/S køber naboejendommen, Rougsøvej 120 – mellem kroen og Genbrugsen. Denne ejendom har folkene bag kroen længe villet købe. Senest ved en tvangsauktion for flere år siden, men uden held. Nu er det lykkes. Seks år efter byens borgere købte kroen og siden har renoveret til tip top stand.

Ejeren af naboejendommen, Tunkas Ejendomme APS under konkurs, har villet sælge ejendommen for 695.000 kr. Ørsted Kro A/S har købt den for 525.000 kr. med overtagelse den 15. august.

Byens borgere har finansieret købet af naboejendommen
Det har kunnet ladet sig gøre, fordi både Ørsted Kro A/S og Ørsted Borger og Handelsstandsforening er gået ind med kapital. Det samme har en række aktionærer i Ørsted Kro A/S og borgere i det hele taget, der har udlånt penge til finansieringen eller tegnet ny aktiekapital i kroen.

Altså endnu en indsats fra borgerne i Ørsted, der bakker op om Ørsted Kro og hele tanken om at skabe et samlingspunkt i byen for aktiviteter, et kulturhus og ikke mindst en kro, der tiltrækker mennesker fra hele Østjylland til spisning og fester. Det siger formanden for Ørsted Kro A/S, Dag Kristiansen. Han har om nogen været primus-motoren i kroens køb af naboejendommen. Uden den store opbakning og økonomisk støtte fra byens borgere har det ikke kunnet lade sig gøre at skaffe fuld finansiering af købesummen på de 525.000 kr.

Frivillighus i stueetagen
Det er planen, at Ørsted Kro A/S udlejer ejendommens stueetage til ”Byens frivillighus” Arbejdsgruppen bag det vl lave en masse aktiviteter for alle såsom en frivillig-cafe, mødested for unge som gamle, kort- og brædtspil, lektiehjælp, hygge, strikkeklub, frimærkebytning, hjælp til computeren og mobilen. Kort sagt alt muligt. Der er ingen begrænsninger. I ejendommen er der desuden to lejligheder og lagerlokale for Genbrugsens møbler.

Købet af Djurslands Banks bygning er dermed opgivet
Ørsted Kro A/S har tidligere forsøgt at købe Djurslands banks bygning i Ørsted til samme aktivitets-formål, men på grund af manglende støtte fra bl.a. fonde har dette køb måtte opgives. Der bor 1500 mennesker i Ørsted, der tre gange har været nomineret til Årets Landsby i Region Midtjylland. Der er næsten 600 aktionærer i kroen.

 


 

 

Forespørgsler og bestilling
af arrangementer og fester:
Forpagter Janne Simonsen, tlf.: 8750 8950
info@oerstedkro.dk

www.oerstedkro.dk