Midtbyen og de tomme butikker i Ørsted skal der gøres noget ved

Midtbyen og de tomme butikker
i Ørsted skal der gøres noget ved

Midtbyen, de tomme butikker og de forfaldne huse i Storegade fra Hevringvej og mod Bondhøjvej bør der gøres noget ved. Det blev konklusionen af workshoppen på Ørsted Bibliotek med de tre studerende fra Aalborg Universitet og 25 borgere i Ørsted. (klik på billederne, så bliver de større)

Politikerne får oplægget efter sommerferien
Deltagerne i workshoppen tog ivrigt og engageret del i debatten om oplægget fra de universitetsstuderende. De vil komme med et bud på, hvordan Ørsted også kan bestå i fremtiden. Oplægget får politikerne i Norddjurs Kommune efter sommerferien. Og der kom mange bud fra Ørsted-borgerne:

Skole og butikker skal bevares
Skole, daginstitutioner og indkøbsmuligheder er afgørende for, at Ørsted kan bestå. Vigtigt er ikke mindst det fællesskab, der er blevet opbygget, siden borgerne overtog kroen i 2013, at byen bliver forskønnet, bevare sit gode omdømme, aktiviteter for børn og voksne , bedre kollektive transportmuligheder og bevaring og udbygning af de allerede mange kulturtilbud fra biblioteket, folkeuniversitetet og Ørsted Kro’s Venner. Men også tilflytning – kontrolleret, som nogle sagde – for at skolen og butikkerne kan bevares. Det betyder, at tilflyttere skal være interesseret i at indgå i fællesskabet i Ørsted.

Problemer med vedligeholdelse af nogle af husene


Men problemerne er som nævnt de nu seks tomme butikker i byen og ikke alle steder lige kønne og vedligeholdte huse. De universitetsstuderende i urbant design, Asmaa Faris, Camilla Bech Pedersen, Sofie Clemmensen og Julie Pallesen (var ikke til stede på mødet), havde også selv efter flere dages ophold i Ørsted observeret nogle af de samme problemer.

Indkørslerne og Rougsøvej gennem byen
– Derfor vil vi efter i aften arbejde videre med forslag til at gøre noget ved indkørslerne til Ørsted, Rougsøvej gennem byen og midtbyen, konkluderede de. Det er jo vigtigt, hvilket førstehåndsindtryk man får, når man kører ind i en by. På afstand er der mægtig godt med kirken og områderne omkring den, men det holder måske ikke helt, når man kommer nærmere på, sagde de.

Møde med Borger-og handelsstandsforening og Ørsted Kro den 18. april
Allerede før dette projekt har repræsentanter for Ørsted Borger og Handelsstandsforening og Ørsted Kro’s bestyrelser besluttet holde at fællesmøde for at tage fat på problemerne i Ørsted, for at byen kan overleve på længere sigt. Det sker onsdag den 18. april. Foreningen og Ørsted Kro har dog allerede i fællesskab fået lavet portaler, der bliver sat op ved indkørslen til ”en glad landsby”.

 


 

 

Forespørgsler og bestilling
af arrangementer og fester:
Forpagter Janne Simonsen, tlf.: 8750 8950
info@oerstedkro.dk

www.oerstedkro.dk