I kanaler og til havs med to lokale sejlere på Kulturtorsdag

Der var noget nær rekord-tilslutning til foredraget på Kulturtorsdag den 8. november på Ørsted Kro. 84 mennesker deltog og fik sig en rigtig fin oplevelse med de to lokale sejlere, Toni og Peter Moeskjær. Vi kom på to dejlige sejlture – først ad Göta Kanalen og derefter via Kielerkanalen til Amsterdam.

Kompliceret at sejle ad kanaler
Det at sejle ad kanaler er bestemt ikke så lige en sag. Der skal tages hensyn til mange ting, når man med sejlbåd skal gennem de mange og ofte smalle sluser. Pladsen er ofte trang, og der er mange regler for sejlads på kanalerne. Mange billeder illustrerede det, og de to foredragsholdere var rigtig gode til at sætte ord på – også på forberedelserne til foredraget.

Skilsmisse-kanalen
– Gøta Kanalen bliver også kaldt skilsmisse-kanalen, fordi ægtepar virkelig kan komme op at skændes om, hvad de skal gøre og ikke gøre under den komplicerede sejlads. Det gjorde vi dog ikke. Det var værre, da vi skulle forberede os på denne dag. Hvad skulle med, og hvad skulle ikke med, sagde Peter Moeskjær.

Denne 11. Kulturtorsdag var altså en stor succes. Dagen begyndte og sluttede med en sømandssang. Og så var der selvfølgelig en dejlig skipper labskovs og kage og kaffe på menuen. Næste Kulturtorsdag den 13. december kl. 10 er med jule-banko.

Tilmelding som sædvanligt på telefon 29 11 71 93 eller 86 48 86 75 eller kultur@oerstedkro.dk 

 


 

 

Forespørgsler og bestilling
af arrangementer og fester:
Forpagter Janne Simonsen, tlf.: 8750 8950
info@oerstedkro.dk

www.oerstedkro.dk