Hør gode historier om kvinder på kanten på Kulturtorsdag den 11. oktober

 

Den ældgamle tradition med at fortælle en god historie går aldrig af mode. Heller ikke i dag trods de mange medieplatforme. Tværtimod, kan man sige. Der er ikke noget, som at være sammen med et menneske, der kan fortælle en god historie.

 Derfor tager Kulturtorsdag på Ørsted Kro fortælle-traditionen op den 11. oktober, når to østjyske fortællere kommer på besøg. Emnet for deres historier er ”Kvinder på kanten”.

To aktive og rutinerede fortællere
Det er Helle Kappel Kjær og Anna Grethe Bech. Begge aktive i Ry Fortællekreds og Fortællere i Østjylland, der kommer ti Kulturtorsdagen. De deltager begge i en række fortælle-arrangementer i sognegårde, på biblioteker og på cafeer rundt omkring i landet. De mødes også jævnligt med andre fortællere for at inspirere hinanden.

 

Hør om Kvinder på kanten
Deres fortælleprogram i Ørsted er som nævnt ”Kvinder på kanten”. Det vil sige kvinder, der har sprunget flinkeskolen over og er gået egne veje. Vi skal høre om kvinder, der prøver at narre mændene, eller kvinder, der selv sætter dagsordenen. Der er også litterære tekster, omformet til mundtlige fortællinger, af bl.a. Martin Andersen Nexø.

Fra underviser i gymnasiet til fortæller

Helle Kappel Kjær er uddannet cand. mag i dansk og russisk og har i hele sit voksenliv undervist i gymnasiet, indtil hun gik på pension for nogle år siden. Derefter begyndte hun at fortælle. Springet fra at have undervist i litteratur og til at fortælle har derfor ikke været stort, fortæller hun.

Kærlighed til den gode fortælling
-Der ligger mange dejlige, finurlige og dramatiske historier, der bare venter på at slippe ud i et fælles rum af fortæller og lyttere,  siger hun. Ligesom Anna Grethe Bech er hun en meget levende fortæller.

Anna Grethe Bech er også cand. mag, nemlig i dansk og fransk og har også undervist i gymnasiet i mange år:

– Det har givet mig kærlighed til den gode fortælling. Det at fortælle er en helt særlig vej til at dele noget med andre mennesker – noget dybt, sjovt eller alvorligt, fortæller hun.

Sidste frist for tilmelding den 7. oktober
Sidst frist for tilmelding til fortællingerne om kvinder på kanten på Kulturtorsdagen på Ørsted Kro er søndag den 7. oktober på kultur@oerstedkro.dk Betalingen på 100 kr. for underholdningen og middag er sker ved indgangen den 11.oktober.

 

 


 

 

Forespørgsler og bestilling
af arrangementer og fester:
Forpagter Janne Simonsen, tlf.: 8750 8950
info@oerstedkro.dk

www.oerstedkro.dk