Ørsted Kro: tlf: 60 18 77 98 - info@oerstedkro.dk

Ørsted Kro:
tlf: 60 18 77 98
info@oerstedkro.dk

Her er TV’2 svar på kritikken

Her er TV’2 svar på kritikken af “Landbyen, der ikke ville dø”

Ørsted Kro’s hjemmeside har forelagt kritikken fra Grete og Michael Mouret af tv-udsendelserne, “Landsbyen, der ikke ville dø” og har fået nedenstående svar fra TV 2 og produktionsselskabet STV. Grete og Michaels kritik dækker også stort set den kritik vi har hørt fra andre lokale tv-seere, mens mange reaktioner ude fra er nok så positive. Kritikken kan læses under svaret fra TV 2.

Du kan se udsendelsen på TV2-Play.

Kære Grete og Michael

Tak for jeres engagement i Ørsted og i TV-udsendelsen. Uanset om det er ris eller ros, er vi altid glade for respons på det, vi laver.

I forhold til det billede I tegner af utilfredshed, så er det lidt svært at genkende for os. Et godt stykke tid før udsendelserne blev sendt på skærmen, havde vi et STV-hold ovre og vise de første 2 udsendelser for en fyldt Kro-sal i Ørsted og tilbagemeldingerne derfra var meget positive. Så der er tydeligvis også folk tæt på og i Ørsted, som kan lide vores serie.

Det vil altid være sådan, at når man klipper 400 timers materiale ned til 2,5 timers TV-udsendelse, så er det udtryk for et valg – derfor kan folk opleve sig fejlciterede, nogle kan være kede af prioriteringen og der er selvfølgelig også en stribe Ørsted-borgere, som IKKE er med og som kan være kede af det, fordi de synes, de repræsenterer et mere retvisende billede af, hvad Ørsted er – i deres øjne. Den slags kan ikke undgås – at lave en TV-fortælling er altid udtryk for valg og prioritering.

Derudover vil vi overordnet sige, at disse programmer er lavet med en enorm stor kærlighed til vores medvirkende fra Ørsted. Når vi skriver “de ukuelige borgere” i vores presse-materiale, så er det fordi, det er dén oplevelse, vi har fået af de Ørsted-borgere, vi har mødt. Vi synes simpelthen, at Ørsted er en forgangs-by! Vi synes, at andre byer i Udkantsdanmark (eller Vandkantsdanmark, som Dag foretrækker at kalde det) kan lære af Ørsted – ja, vi synes faktisk at alle borgere i Danmark kan lære af Ørsteds tro på fællesskab og sammenhold. Det er i det hele taget grunden til, at det er værd at portrætterer Ørsted i den bedste sendetid på Danmarks største TV kanal.

Peter-Arne, Kim og folkene omkring “Den sjove bodega” er prioriterede, fordi de repræsenterer den del af Ørsted, som IKKE synes borgerovertagelsen af Kroen er en god idé og dermed skaber de et modspil. Derudover synes vi, at de er nogle herlige fyre og sammen med Elsebeth fra Centrum Salonen og hendes kunder, er de, ganske som I har observeret, valgt til at være en slags “kommentatorer”.

Vi har valgt de “kedelige” billeder, som et symbol på de problemer der er i Udkantsdanmark. De skaber baggrund for og kontrast til de “positive” billeder af fællesskab og sammenhold, som f.eks. ved alle arrangementerne på Kroen. ( og det kommer der meget mere af i program 4 og 5 for øvrigt). TV er jo billedfortælling og de nøgne billeder er med til at bringe stemningen af Ørsted helt ind i stuerne hos de mange danskere, som aldrig har været i byen.

Vi fokusere på de mennesker, der er omkring Kro-projektet (uanset om de er tilflyttere eller ej), da det er udgangspunkt for vores fortælling og den direkte anledning til, at vi kom til Ørsted. Teater-Jens har fået en central rolle, da han valgte Ørsted, FORDI han var beundrer af Kro-projektet. Derudover blev han hurtigt en del at fællesskabet i sit møde med teater-Lone. Det er dejligt at læse, at I stolte af og glade for at bo i byen – og det er helt naturligt, at det gør lidt ondt også at se byen fremstillet i et kedeligt lys. Men vi er alle sammen nød til at se realiterne i øjnene og indbyggertallet i Ørsted er svagt faldende. Ørsted er dermed i samme situation som mange andre lignende byer i Danmark, og det gør den her serie til en vigtig fortælling. Noget vi senere i serien kommer ind på, når vi portrætterer nogle af de unge, som vælger at rejse væk.

Et af de største problemer for bestyrelsen af Kroen er at finde en forpagter. Derfor er det relevant at fortælle, hvordan bestyrelses kæmper med at finde den rigtige til stillingen.

Vi synes, det er spændende at se en helt almindelig dansker stille op for sin by og sit område. Lars Pedersen er nok det fjerneste man kan komme fra en levebrødspolitiker og derfor er det interessant at opleve netop ham på TV-skærmen. Vi følger ham fra ophængning af valgplakater over vælgemøde og til valgdagen. Det fylder cirka halvdelen af et program – på den gode måde, synes vi.

Speaken og teksten omkring kabelfærgen er godkendt af Lars Pedersen eftersom det er hans mærkesag, vi beskriver.

Hermed tror vi at vi kom igennem jeres kritikpunkter – vi håber svarene var tilstrækkeligt uddybende for jer og at I, selvom vi måske aldrig bliver enige om prioriteringerne i programmet, i det mindste forstår baggrunden for dem.

Mange venlige hilsner

Jes Schrøder, redaktør, Programafdelingen TV 2/Danmark
Maria Thastum, Programdirektør og producent, STV

Relaterede artikler

SENESTE ARTIKLER


Se hele kalenderen