Gæster helt fra Skive til endnu en succesfuld kunstudstilling på Ørsted Kro

85 i Ørsted svarer til 20.000 i Århus eller 3600 i Randers

Det var ikke kun Ørsted-borgere, der gæstede kunstudstillingen på Ørsted Kro søndag den 11. november. Der var besøgende også fra bl.a. Randers og Århus og endda helt fra Skive. Det vender vi lige tilbage til. I alt var der omkring 85 gæster, der fik sig en dejlig oplevelse med både malerier og musik. Det gav rigtig mange udtryk for. Er 85 så mange eller få? Ja, omregner vi det, svarer det til 5-6 % af Ørsteds indbyggere. Hvis vi skal omsætte det til Århus-tal, så vil det svare til omkring 17.000-20.000 i Århus og 3600 i Randers, der skulle komme til en tilsvarende kunstudstilling der. Så det er ikke så ringe endda!

Bente Elisabeth fortæller om inspirationen til billederne

Kunsten skal få os til at passe meget bedre på naturen
Kunstneren Bente Elisabeth fra Knebel introducerede sine malerier med bl.a. at sige, at hendes inspiration er naturen. Både i Grønland, Norge og Danmark. Alle tre steder har hun boet. De seneste 20 år i Danmark. Hun er født i Tromsø, hvor hun netop har åbnet en udstilling i domkirken. Bente Elisabeth lagde især vægt på, at vi i langt højre grad skal passe på naturen, end vi gør i dag. Det håber hun, at hendes billeder kan inspirere til. Billederne – en mellemting mellem det abstrakte og det naturalistiske – giver stof til eftertanke. De kan både være afdæmpede og voldsomme i farverne. At det er kunst af internationalt format, kan ingen dog være i tvivl om. Flere af gæster blev da også så glade for hendes kunst, at de købte billeder med hjem. Er man i tvivl, kan man også leje hendes billeder for 3-400 kr. om måneden. Beslutter man sig senere for at måske at købe, trækkes lejeudgiften fra på købsprisen.

Arktisk og nordisk kunst med musik til

Musikerne Emma Pilgaard Christensen og Kristoffer Bliksted synger og spiller ved kunstudstillingen

Mange af gæsterne gav udtryk for, at det var lykkedes arrangøren, Ørsted Kro’s Venner, at få udstillingen til at gå op i en højere enhed med nordisk kunst og nordisk musik. To musikere, Kristoffer Bliksted Roug Pedersen spillede på kontrabas, og Emma Pilgaard Christensen sang. Begge meget smukt. De levede sig virkelig ind i sangene, som Kristoffer Bliksted selv havde skrevet. Også med udgangspunkt i naturen. Dermed blev den højere enhed skabt.

Kom fra Skive

De to gæster fra Skive, fra venstre Grethe Holm, Grethe Frie og Bente Elisabeth

Og så tilbage til to af gæsterne, nemlig to kvinder fra Skive. Hvorfor så fra Salling til Djursland. De havde hørt om kunstudstillingen på Ørsted Kro i Danmarks Radio’s P 1 Kultur. Da den ene af dem havde boet i både Tromsø og i Grønland var der ingen tvivl: De skulle til Ørsted for at se kunst og høre musik. Det fortrød de ikke: – Et fantastisk arrangement var de enige om, og så betyder det jo ikke noget at køre fra Skive til Ørsted, når man er vant til afstandene i Norge og i Grønland, siger Grethe Frie, der har boet begge steder.

Se også Bente Elisabeth E på Facebook

Klik på billederne, så bliver de større……

 


 

 

Forespørgsler og bestilling
af arrangementer og fester:
Forpagter Janne Simonsen, tlf.: 8750 8950
info@oerstedkro.dk

www.oerstedkro.dk