Fornøjelig fortælle-cafe på Kulturtorsdag den 11. oktober på vores kro

Det blev en ret så fornøjelig fortælle-cafe – for nu at blive i fortællernes sprog – på Kulturtorsdagen den 11. oktober på Ørsted Kro. 40 mennesker hørte på de to meget underholdende fortællere, Helle Kjær Kappel og Anna Grethe Bech, begge fra Århus.

De kunne virkelig fortælle gode historier
Selv om de ikke var meget for at blive kaldt professionelle fortællere, så var det helt klart for alle, at her sad vi foran to kvinder, der virkelig kunne kunsten at fortælle gode historier. En dejlig oplevelse at være i krostuen sammen med dem i stedet for at sidde foran en af vores mange skærme.

Kvinder, der kunne snyde mændene
Emnet var netop “Kvinder på kanten”. Kvinder, der i gamle dage havde narret og snydt mændene. For at nævne et par, var en af historierne af Martin Andersen Nexø, som Helle Kjær Kappel fortalte. En gårdmandsenke, der blev gift med en ung drukkenbolt, som hun tog grusom hævn over.

Vestjysk dialekt vekslede med rigsdansk
En anden var af folkeminde-samleren Evald Tang Kristensen, som Anna Grethe Bech fortalte på vestjysk dialekt. Den handlede om tre kvinder i en landsby, der virkelig snød deres mænd og fejrede det med en pæl brændevin på den lokale kro. En fin vekselvirkning mellem rigsdansk og dialekt.

Sang og tæt samvær
Og så fik de os med til at synge omkvædet på et par sange, som de også diverterede med.
Tilføjes kan det så, at de to fortællere nød det tætte samvær med os i den fyldte krostue. En anderledes og rigtig fin Kulturtorsdag på en måde, som vi ikke tidligere har oplevet.

Fortsætter den 8.november
Kulturtorsdag i den ny sæson fortsætter den 8. november kl. 10 med Toni og Peter Moeskjær, der vil fortælle om deres sejlerliv. Tilmelding på kultur@oerstedkro.dk eller Tove Hjort Jensen telt. 29 11 71 93 eller John Kirkegaard telt. 86 48 86 75. Prisen er 100 kr. for foredrag og middag.

 


 

 

Forespørgsler og bestilling
af arrangementer og fester:
Forpagter Janne Simonsen, tlf.: 8750 8950
info@oerstedkro.dk

www.oerstedkro.dk