FLOT, FLOT motivering fra HOME om prisen til Ørsted Kro. Den kan vi være stolte af – Se hele motiveringen her

Ejendomsmæglerkæden HOME har sendt de to bestyrelser, Ørsted Kro’s Venner og Ørsted Kro A/S denne fornemme motiveringen for, hvorfor vi netop har fået anden præmien i den landsdækkende HOME-pris 2017.

Lokalt folkeeje anerkendes

Ørsted Kro har ved hjælp af folkeaktier formået at samle byen og skabe et fælles mødested. Det udløser andenpræmien ved homePrisen og 20.000 kroner.

Ørsted Kro åbnede i 2013 ved hjælp af 567 folkeaktier, og de frivillige har lige siden arbejdet hårdt for at bevare byens nu uundværlige samlingspunkt. Det vil ejendomsmæglerkæden home gerne anerkende med homePrisen og et kontant skulderklap på 20.000 kroner.

”Ørsted Kro er et lysende eksempel på en kro, der har overlevet og samtidig skaber værdi i lokalsamfundet. Kroen er fælleseje i byen i form af folkeaktier og fungerer som samlingspunkt for mange forskellige aktiviteter. Sådan skaber frivillighed både stolthed og yderligere engagement i lokalsamfundet,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Borgerne i Ørsted har på aktionærbasis købt den lokale kro, der er i drift både som traditionel kro og som byens kulturhus. Hovedbestyrelserne for Ørsted og Ørsted Kros Venner er drivkræfterne bag kroen, hvor de frivillige arrangerer blandt andet Q-aften, J-dag, fastelavn og stand-up, foredrag, vælgermøder, musik, teater og mange andre ting.

”Ved disse arrangementer er det frivillige, der stiller op, passer baren, rydder op osv., og når vi indkalder til arbejdsdage, så møder folk fra hele byen talstærkt op. Kro-projektet har givet en samhørighed i byen – det er en gave for Ørsted,” fortæller Tove Hjort, der er formand for Ørsted Kros Venner.

Lokalt engagement i fokus
Det er lige netop denne form for lokal nytænkning, engagement og stolthed, homePrisen ønsker at sætte i fokus og belønne. homePrisen er en landsdækkende pris, der giver et skulderklap til alt det, der gør en positiv forskel i lokalmiljøet. Det er borgerne i lokalsamfundene rundt om i Danmark, der har indstillet nomineringer til homePrisen, og i år har home modtaget intet mindre end 223 nomineringer.

”Vi har ved homePrisen i år set en tendens, at befolkningen i lokalområderne selv tager ansvar og ejerskab. Det drejer sig om aktiv indsats for udvikling fremfor at lade afviklingen komme snigende. Ørsted Kro er et fantastisk eksempel på dette, hvor frivillige har skabt opmærksomhed og aktivitet til deres by – en rigtig flot indsats,” siger Mads Ellegaard fra home.

Årets jury bestod af professor i oplevelsesøkonomi Christian Have, tv-vært fra Landmand søger kærlighed Lene Beier og relationschef i home Mads Ellegaard. 1. præmien og 30.000 kroner er gået til Lørslev Café & Kulturhus ved Hjørring, publikumsprisen på 10.000 kroner gik til LykkeLiga og en ekstrapræmie på 5.000 kroner er gået til SYMB! i Kalundborg.

Venlig hilsen

Nina Toftegaard Adira
Projektleder og tekstforfatter
home Relation / Lokalopgaver

 

 


 

 

Forespørgsler og bestilling
af arrangementer og fester:
Forpagter Janne Simonsen, tlf.: 8750 8950
info@oerstedkro.dk

www.oerstedkro.dk