Flot afsked med Janne og Henrik – og den stegte flæsk

Det blev en flot afsked på Ørsted Kro med kroforpagter og kok Janne Simonsen og tjeneren over dem alle, Henrik Tellerup på den sidste aften med stegt flæsk. Over 200 gæster deltog og blev belønnet med et kæmpe dessertbord med mange slags dessert.

J

Der var fuldt hus på Ørsted Kro ved den sidste gang stegt flæsk. Alle lokaler var i brug.

anne og Henrik fik overrakt blomster af formanden for Ørsted Kro’s Venner, Tove Hjort Jensen. Hun sagde bl.a.:

Janne, du er utrolig dygtig
– Janne, du er utrolig dygtig i køkkenet. Alt laves fra bunden. Du går ikke på kompromis. Det har gjort os trygge, at vi aldrig har tvivlet på dine evner. Vi er dybt imponeret over, hvad du kan præestere i et køkken.

Janne har sat Ørsted kro på landkortet
Tove Hjort Jensen sagde videre, at Janne Simonsen har sat Ørsted Kro på landkortet. Folk kommer langvejs fra – ja fra hele landet – for at spise stegt flæsk. Også selvom man kan få stegt flæsk alle mulige steder, men ikke som i Ørsted. Så Janne kan noget helt særligt. Og holder man fest hos dig, så er man 100 procent sikker på, at kvaliteten er i top.

Henrik – “ansigtet” forrest i butikken
– Og så er du så utrolig heldig at have en person som Henrik til at være “ansigtet” forrest i butikken.

Et kæmpe dessertbord var Jannes gave til de mange trofaste gæster.

Henrik, du er vellidt af alle. Ligegyldigt hvem man hører om, der har været på kroen, så snakker de om “ham den glade ejendomsmægler. Du er en god menneskekender og er altid klar med et smil og en kommentar.

-Vi siger tak for syv gode år på vores kro. Vi kommer til at savne jer begge to, sagde Tove Hjort Jensen.

Kom for at møde de dejlige mennesker
Men hvad har det så været, der har fået Henrik Tellerup til at komme til Ørsted Kro hver torsdag i syv-otte år?
– Det er den dejlige befolkning og alle de dejlige mennesker, jeg har mødt. Jeg har følt mig respekteret og værdsat af gæsterne og har følt, hvor meget kroen betyder i Ørsted, siger Henrik. Det har rørt mig meget, så tusind tak for alle de dejlige år i Ørsted. Det var derfor en noget tom fornemmelse at gå der fra den sidste aften. Jeg ønsker jer alle det allerbedste i fremtiden, siger Henrik Tellerup.

 

Der var liv i gaderne i Ørsted med mange mennesker og biler til den sidste gang stegt flæsk 

50.000 portioner stegt flæsk
Og så fortsatte spisningen af stegt flæsk. Omkring 50.000 portioner er det blev til, siden Janne og Henrik startede. Dertil kommer alle de andre arrangementer som julefrokoster, Mortensaftener og mange, mange flere. For slet ikke at tale om alle de private fester. Adskillige tusinde mennesker oveni de 50.000.

Kroen åbner fem dage om ugen
Den 1. januar tiltræder den ny forpagter, Sascha Steenfath – restaurationschef på Hotel Royal i Århus. Hun har været 20 år i restaurationsbranchen og har bl.a. planer om at holde åbent i krostuen fem dage om ugen. Spændende.

 


 

 

www.oerstedkro.dk