Det var, så de små hår rejste sig i Ørsted Kirke.

Det var, så de små hår rejste sig i kirken

(klik på billedet, så bliver det (større)

Mange superlativer kan vi bruge, men hvis de små hår rejser sig, kan det ikke blive bedre. Det var, hvad der skete, da Anne-Sofie Møller Olesen sang Judy Garland-sange i Ørsted Kirke i søndags. 100 mennesker oplevede en jazz-koncert i kirken af de helt store.

Store højder med fantastisk stemme
Anne-Sofie Møller Olesen nåede i bogstaveligste forstand store højder med sin fantastiske stemme, som vi sjældent hører i jazz-musikken. Det gjorde hun sammen med ”Bukh’s Jazz Memory ”. En kvartet af garvede jazz-musikere, som gav et flot akkompagnement til sangerinden. Ikke et øje var tørt, da hun indledte med Judy Garlands mest kendte sang, ”Some Where Over The Rainbov”.

Klarinettist med brilliant spil
Og det var ikke kun et akkompagnement. Klarinettisten og saxofonisten, Lars Dalsgaard, brillerede med sit spil i mange af numrene. Ikke mindst i ”Petite Fleur”. Dertil kom hans interessante fortællinger om Judy Garland. Nævnes skal også pianisten Ulrik Spang Hansen, bassisten Jesper Carlsen og trommeslageren Kristian Bukh – søn af klarinettisten og saxofonisten. En meget kompetent rytmegruppe, der fik jazz-musikken til at swinge.

En rigtig fin dag i Ørsted Kirke med den dejlige akustik – også til jazz.

Fin New Orleans-middag
Så fulgte en New Orleans-middag på Ørsted Kro med otte retter rigtig god mad. Akkompagneret af en lokal jazztrio, nemlig Ole Fjord på klarinet og saxofon , Svend Frandsen på klaver – begge fra Grenå – og Flemming Seiersen på bas fra Ørsted. I øvrigt halvdelen af Royal Garden Jazzband. Hele orkestret kan høres lokalt i Udbyhøj til frokostjazz Pinselørdag den 30. maj som et af indslagene i ELRO-dagene.

Treenighed bag jazz på landet af højt niveau
Arrangørerne af jazz i kirken var for trejde gang Menighedsrådet i Ørsted, Ørsted Kro’s Venner og Djurslands Jazzklub. Denne treenighed gør det muligt at få jazz på et højt niveau ud på landet.

 

 

 


 

 

Forespørgsler og bestilling
af arrangementer og fester:
Forpagter Janne Simonsen, tlf.: 8750 8950
info@oerstedkro.dk

www.oerstedkro.dk