Det kan du opleve i Ørsted og omegn: Mange attraktioner og fantastisk natur

Før eller efter et besøg på Ørsted Kro venter der mange oplevelser i og omkring Ørsted. Her kan du i kort form se de mange muligheder. Ønsker du yderligere informationer, må vi henvise til søgning på nettet. Vi begynder i selve Ørsted og bevæger os derefter længere ud. I alle tilfælde ikke mere en halv times bilkørsel – selvfølgelig lidt mere på cykel.

Skulpturplæne bag kroen: På det grønne aktivitets-område lige bag kroen med lege- og motionsredskaber er der lavet seks skulpturer af lokale håndværkere og kunstnere.

Naturområde Tangkæret: Få hundrede meter vest for kroen ad Hollandsbjergvej ved tankstationen og videre ad Skyttevej et helt unikt naturområde med en sø og et rigt dyre- og planteliv.

Bakkerne: Øst for kroen ad Lillegade (skilt viser vej) og Ørsted Kærvej kommer du til Bakkerne – med mountainbike-bane, disc-golf og madpakkehus i skoven.

Hevring Hede: Nord for kroen ad Storegade (Spar Supermarkedet på Hjørnet) og Hevringvej til venstre få hundrede længere fremme kommer du til Hevring Hede. Et fantastisk naturområde, der er åbent for offentligheden, når militæret ikke holder skydeøvelser. Er der ikke hejst en rød ballon, kan du frit gå eller køre derind.

Ørsted Biograf: Der har været biograf i Ørsted siden 1926. Den drives i dag af frivillige og er åben næsten hver aften med de nyeste film. Filmfremvisningen er digitaliseret. Der er 100 dejlige og behagelige stole. Biografen ligger på Sygehusvej mod vest fra byens torv.

Stenalt Gods: Samme vej skal du til Stenalt Gods med den usædvanlige hovedbygning, fantastiske lade i røde mursten, hundredevis af geder og naturskønne omgivelser.

Fjord– og Kystcentret: Du kan fortsætte til landsbyen Voer og Kyst- og Fjordcentret ved Randers Fjord. Her kan du leje en kano, andre både, vaders, fiskegrej og meget andet og komme ud på vandet i Randers Fjord.

Færgen” Ragna”: Danmarks ældste kgl. privilegerede og mindste færge. Der er plads til 3-4 biler. Overfarten fra Voer til Mellerup på den anden side af Randers Jord tager højst 5 minutter.

Eneste kabelfærge: Herfra kan du køre mod nord og ved fjordens udmunding tage Danmarks eneste kabelfærge tilbage til Djursland. På tilbagevejen til Ørsted kan du i Holbæk køre ned til den historiske Holbækgaard, hvor den berygtede Rane Jonsen huserede tilbage i 1200-tallet.

Gl. Estrup: 10 minutters bilkørsel fra Ørsted ligger Gl. Estrup Herregårds- og Grønne Museum (tidl. Landbrugsmuseet) i meget smukke omgivelser. Besøges af over 100.000 gæster om året. Her kan man sagtens bruge en dags tid. Fra Allingåbro kan du sejle hertil i kano på Allingå eller tage en tur på skinnecykel , som du kan leje på den gamle station i Allingåbro.

Stendysserne ved Tustrup: Når du er på de kanter kan du komme omkring 5000 år tilbage i tiden i Stendysserne ved Tustrup.

Djurs Sommerland og Randers: Der er kun en halv times kørsel til det meget populære Djurs Sommerland med årligt over 700.000 besøgende. Det samme til Randers med bl.a. Randers Regnskov og mange, mange andre muligheder for turister. Til Århus er der under en times kørsel. Ørsted er altså et centralt udgangspunkt for oplevelser i Østjylland.

Fine strande: Endelig er der fine badestrande med blå flag tæt på Ørsted, mange hundrede sommerhuse og de to turistbyer, Fjellerup og Bønnerup – også med en afstand af kun en halv time i bil.

Ørsted by med mange tilbud: I selve Ørsted by er der lige ved siden af kroen den meget besøgte Genbrugsen, ved siden af den Ørsted Bageri. Der er ”Den sjove Bodega”, og som nabo byens pizzaria, en købmand, et supermarked, elforretning- og gavebutik, frisør, lægehus, tandlæge, ejendomsmægler med masser af billige huse til salg, børneby, idrætshal med med et stort motionscenter, bibliotek og en skole med knap 200 elever.

Så du behøver bestemt ikke at kede dig, når du er i Ørsted!

Ørsted – landsbyen, der ikke ville dø – overlever og har det godt.
Ørsted blev ikke mindst kendt, som landbyen, der ikke ville dø i fem tv-udsendelser på TV 2 i 2014 –året efter, borgerne overtog kroen. Og Ørsted vil overleve. I 2016 havde byen en netto-befolkningstilvækst på 50. Fremgangen er fortsat i år og mange nye initiativer er på vej – bl.a.forskønnelse af vores by.

 


 

 

Forespørgsler og bestilling
af arrangementer og fester:
Forpagter Janne Simonsen, tlf.: 8750 8950
info@oerstedkro.dk

www.oerstedkro.dk