Frokost i krogården og 1000 mennesker Bag Kroen til Fællesskabets Dag

Billederne ovenover – øverst fra venstre:
Ørsted Amatørteater gav prøver på Ronjo Røverdatter, der opføres på Ørsted Kro den 23.og 24. maj, erhvervsdrivende havde stande i Frivillighuset. Her Benny Dahlerup. Der var bl.a. meget andet Krolf Bag Kroen, Galleri Esk i Frivillighuset og Lars-Erik Qvortrup spillede til frokosten i kroegården.

Fællesskabet blomstrer igen med 1000 glade mennesker

Fællesskabet blomstrer igen i Ørsted efter Corona-pausen. Solen skinnede og flagene var oppe på Fællesskabets Dag. Omkring 1000 børn og voksne var med på området Bag Kroen til en lang række aktiviteter. Til lyden af de udstillede brandbilers sirener, Fredagsorkestrets musik og Cirkus Aroma var fællesskabet åbenlyst.

Masser af aktiviteter
Det var Ørsted Borger- og Handelsstandsforening, Ørsted Kro’s Venner og Frivillighuset, der stod bag det store arrangement. Der var stande, boder, ridning på heste, hoppeborg, børn og voksnes leg som artister med Cirkus Aroma’s rekvisitter, krolf – en mellemting mellem kroket og golf – teater, udstilling af de unges knallerter og erhvervsdrivende og galleri Esk i Frivillighuset.

Musik og frokost i gårdhaven
I gårdhaven ved siden af på Ørsted Kro var der musik og frokost for de sultne. Jannes kolde kartoffelsalat, frikadeller og agurkesalat for kun 78 kr. Alt af høj kvalitet lavet fra bunden. Og så spillede og sang Lars-Erik Qvortrup så det var en fornøjelse. En gårdhave og en kro – også skabt af fællesskabet, da borgerne købte og restaurerede den i 2013

Vi kan en masse i fællesskab
– Vi kan en masse her i Ørsted, når vi gør det i fællesskab. Det har vist sig før, og det viser sig nu igen med denne dag. Det siger formanden for Ørsted Kro’s Venner, Tove Hjort Jensen. Vi er meget, meget glade for den meget store tilslutning. Det lover godt for fremtiden.

En snak er det vigtigste
– Hvad er det så, der får erhvervsdrivende til at deltage, TV-og radiohandler Benny Dahlerup?
– Det er at komme ud at møde folk. Ikke så meget for at sælge, men mere for at komme i snak. Jeg udstiller ikke en masse ting. Faktisk ingen. Jeg har fået mange gode snakke i dag. Det viser sig så senere, at folk ringer og vil købe noget eller skal have en eller anden form for service. På langt sig giver det altså resultater for mig at mødes med mennesker, siger han.

Tilplantning det næste
Forud for Fællesskabets Dag er gået projektet ”Ren by”. Det næste bliver, at Norddjurs Kommune tilplanter et noget forsømt område, Trekanten mellem Lillegade og Ørsted Kærvej. Det har frivillige bag anlæggelsen af det grønne område, Bag Kroen, taget initiativ til. Kommunen har været meget imødekommende og har også støttet Fællesskabets Dag økonomisk, så alt var gratis.

 

 

 

 


 

 

Forespørgsler og bestilling
af arrangementer og fester:
Forpagter Janne Simonsen, tlf.: 8750 8950
info@oerstedkro.dk

www.oerstedkro.dk