Forhandlingerne går i gang om køb af Djurslands Banks bygning til byens hus

Planerne om en frivillig-café i Djurslands Banks bygning i Ørsted er et tilbud til alle i hele området og ikke en konkurrent til Ørsted Kro eller Den Sjove Bodega.

– Det ville da være tudetosset at lave en konkurrent til vores egen kro. Det slog formanden for Ørsted Kro A/S, Dag Kristiansen, fast på orienteringsmødet i de tidligere banklokaler. Omkring 70 deltog i mødet og gav tilslutning til, at der optages forhandlinger med banken om køb af bygningen.

For alle, børn, unge og gamle
Ideen om en frivillig-café – det vil sige, den skal passes af ulønnede frivillige – er kommet fra forskellige borgere. Knap 20 mennesker er med i en arbejdsgruppe bag cafeen. Her skal alle, børn og unge ældre som gamle, kunne komme og nyde en kop kaffe eller en sodavand. Cafeen bliver uden alkohol eller servering af mad. Er der nogle, der vil have et stykke brød eller kager, kan de købe det hos bageren.

Et byens hus, et foreningshus
I frivillig-cafeen kan folk mødes og hygge sig. Måske spille et spil eller strikke. Det skal være byens hus, et foreningshus, hvor der også kan holdes mindre møder. Her kan der også informeres om de mange muligheder og aktiviteter i Ørsted og om byens forretninger og håndværkere. Lokalerne kan dog ike bruges som et forsamlingshus, hvor private kan leje sig ind og holde deres familefest. Den slags arrangementer skal fortsat holdes på kroen.

Tidligere vedtaget at Ørsted Kro A/S kan købe ejendomme
På orienteringsmødet blev der stillet flere spørgsmål. Det er Ørsted Kro A/S , der står bag planerne om køb af bygningen, så hvad siger aktionærerne til, at de dermed påtager sig en gældsforpligtelse, blev der spurgt. På to generalforsamlinger har aktionærerne i kroen vedtaget, at Ørsted Kro A/S kan opkøbe ejendomme i byen. Her har der bl.a. været tænkt på naboejendommen til kroen mellem kroen og Genbrugsen. Men købet af bankbygningen udelukker ikke et eventuelt køb af naboejendommen. I øjeblikket er den dog ikke udbudt til salg.

Sådan skal købet finansieres
Også spørgsmålet om, hvorvidt det er Ørsted Kro A/S, der skal stå som ejer eller et selvstændigt selskab, blev rejst. Indtil nu har det vist sig mest praktisk, at det er Ørsted kro A/S. Finansieringen af købet af Djurslands Bank’s bygning skal ske via fonde, banklån, lån fra borgerne i Ørsted med 5-15 års løbetid eller tegning af aktier i Ørsted Kro A/S. Der er allerede givet lånetilsagn på over 200.000 kr. i portioner a’ 25.000 kr., men det kan også udlånes mindre portioner, alt efter hvad interesserede ønsker.

Tilfredshed med de opstillede budgetter
På mødet blev der forelagt budgetter med indtægter fra lejemål i bygningen. Budgetterne udviser at driftsoverskud med ca. 70.000 kr. om året til afdrag og forretning af lån. Der var tilfredshed med de opstillede budgetter, så nu går forhandlingerne i gang med Djurslands Bank.

 


 

 

Forespørgsler og bestilling
af arrangementer og fester:
Forpagter Janne Simonsen, tlf.: 8750 8950
info@oerstedkro.dk

www.oerstedkro.dk